Trondheim Cup - LAGTURNERINGEN

Et lag som kalte seg "topp og bunn" kapret førsteplassen i lagturneringen i Trondheim søndag. De vant foran 29 andre lag. På laget spilte Bo Andreas Berg, Ludvig M. Kristoffersen, Lars Arthur Johansen og Tor Evind Grude.

Vinnerlaget gjorde visstnok unna de fleste bunnene i starten av turneringen. De så nemlig ikke ut som noe vinnerlag med kun 7 VP totalt på de to første kampene. Etter det ble det mest topper, og før siste kamp hadde de klatret kraftig. De så likevel lysegrønt ut for lag Bakke (Christian Bakke, Steffen Fredrik Simonsen, Bjørn Olav Ekren og Ole Berset) som med en solid ledelse skulle møte "topp og bunn" til slutt. I den kampen gikk det meste "topp og bunn" sin vei, og de vant hele 19,8 - 1,2 VP som holdt til å gå forbi på målstreken. Seiersmarginen ble på 2,72 VP. 

På tredjeplass fulgte "Opp og ned" (Stein Bjerkset, Asgeir Langen, Ola Melå og Pål Nilsgård). Bak dem igjen var det tett som hagl. Her er listen over de fem beste lagene:

Hele resultatlisten med kampresultater, butler og spillstensiler finner du her. 

Fra siste kamp tar vi med et spill hvor utspillet ble helt avgjørende:

Giver Øst, N/S i sonen

 

Dette var øst sine kort, og han åpnet med 1 spar. Jeg har ikke fått fatt i meldingsforløpene ved de forskjellige bordene, men gjetter på at syd meldte inn 2 kløver, vest passet, nord sa 2 grand og syd løftet til 3 grand. Hva ville du ha spilt ut?

Vinnerlagets øst spilte ut hjerter 2, mens toernes øst forsøkte en liten spar. Hjerterutspillet var blink da hele spillet så slik ut (jeg tar forbehold om at kanskje vest hadde fått vist hjerter underveis, men uansett er det selvsagt litt tilfeldig med slike utspillsvalg): 

Spar ut ga spillefører det åttende stikket, og han kunne trygt spille ruter og godspille det niende siden det var øst som kom inn slik at både spar og hjerter var beskyttet. Hjerter ut ved det andre bordet ga også det åttende, men nå var det ingen mulighet for å godspille mer siden Ø/V ikke kunne slippes inn uten at spillefører ville drukne i hjerterstikk. Dermed ga dette spillet en viktig sone-utgangssving i favør vinnerlaget. 

Trondheim Cup: Ungdommene tør!

Det er en fin giv i norsk juniorbridge. I Trondheim Cup for par deltok flere svært unge spillere. Kjempehyggelig at ungdommene kaster seg ut i det og deltar i turneringer med høyt nivå hvor de må konkurrere mot masse erfarne spillere, og også landslagsspillere! Det er veien å gå for de som ønsker å satse og har fremtiden foran seg i bridgen. Fremgang kommer bl.a. ved å konkurrere mot de beste!

Her et knippe unge spillere vi kommer til å høre masse fra fremover:

 

Fra venstre: Magnus Sætre, Anders Brogeland, Christian Fredrik Johnsen og Marius Dalemark Austad (Foto: Kyrre Tangen)

Best av "kidsa" ble Thomas Tøsse og Kaja Brekke som scoret nesten middels i det sterke feltet, og det var mange kjente bridgenavn bak dem på resultatlisten.  

Brødre-triumf i Trondheim

Trondheim Cup for par ble spilt lørdag, og vinnere i det 59 par store feltet ble Ivar og Erik Berg. Brødrene spiller vel ikke så ofte sammen, men i Trondheim gjorde de det og det fungerte veldig bra! Her er listen for de fem beste:

Hele resultatlisten og alle spillene finner du her. 

Ivar (t.v.) og Erik Berg samarbeidet godt i Trondheim!

Trondheim Cup fortsetter med lagturnering søndag.

Vi tar med et spill fra parturneringen, og her var det Ole Johnny Tøsse som fikk til en fin sluttposisjon etter også å ha meldt ganske friskt.

Giver vest, ingen i sonen

 

Nord åpnet med 3 spar, og Tøsse meldte inn 4 kløver. Syd passet og vest meldte 4 hjerter før Tøsse tok sjansen på 6 kløver med sin fordelingsterke hånd - en ikke urimelig sats.

Det kom spar ut til trumf hos øst. Hjerter ble spilt til syds konge og esset, så ble trumfen løst med kun en taper med finesse over nord. Nord dekket nieren som neppe er riktig når man vet øst har veldig lang kløver. Spillefører ville nok latt nieren seile uansett, men idet syd vinner med esset får spillefører et lite valg senere, noe vi skal se på etter å ha sett på hva som faktisk skjedde. Syd vant med trumfesset og fridde seg med spar. Da tok Tøsse alle trumfene sine, og idet den siste ble spilt så det slik ut:

Øst spilte kløver 2 og syd måtte kapitulere. Enten måtte han kaste hjerter dame slik at knekten ville gi stikk, eller gi opp ruterholdet!

Idet syd var inne på trumfesset ville skift til ruter 10 forkludret overgangene for skvisen. Hvis spillefører da vinner med knekten er det ikke lenger inntak til vest i sluttposisjonen så syd kan senere kaste hjerter dame og holde ruteren. Og hvis spillefører vinner ruterskiftet på hånden ligger knekten singel og blokkerer ruteren. Syd behøver i så fall i firekortsposisjonen ikke holde mer enn tre ruter og kan også holde hjerter konge idet øst har igjen AK83 i ruter mot knekten singel. Og det kunne altså blitt et valg om nord ikke hadde dekket kløver 9 med damen også, for inne på hånden igjen må i så fall spillefører gjette på om nord har igjen damen singel (øst kan i så fall spille kongen som feller damen), eller om nord har igjen Q-x (trekorts kløver fra start). Hvis nord startet med tre kløver må spillefører gå inn på ruter knekt for å ta nok en finesse, og velger han det, som er unødvendig med denne sitsen, bryter han forbindelsen til skvisen som må til siden ruter sitter 5-1. Den enkleste måten å bete 6 kløver på er om syd finner ruter ut (nesten umulig) og så kan gi nord en ruterstjeling idet syd er inne på trumfesset. 

Alt dette hadde imidlertid kun akademisk interesse for Tøsse og makkeren Liv Marit Grude (en av de flittige i arrangørstaben) som noterte +1090 for 6 kløver med hjemgang. Det var delt topp med Lisbeth Aulid Eide og Rolf Arne Rønning.  

That's what friends are for... (m/video)

Når vi spiller bridge hjelper det ikke alltid å spille godt. Vi må ha litt hjelp av og til. "That's what friends are for"....

Men i bridgen er det ikke sånn at vi vil ha vennetjenester gratis. De fleste av oss vil ikke frivillig gi motparten et godt spill, selv om det er venner vi spiller mot. Det er i så fall juks. Ved bridgebordet er vi fiender!

Men i mange spill er det slik at vi faktisk gir en gavepakke selv om vi (selvsagt) ikke vil gjøre det. Og det handler de to spillene i dagens video om, vennetjenester, et uheldig utspill, eller at vi ikke finner det riktige motspillet. Og i ett av de handler også om å ta hele hånda om du får lillefingeren! Så får vi heller hygge oss som venner etter bridgen! 

 

Studentene har fått det til!

I helgen spilles Trondheim Cup. Etter mange år hvor det ikke var noen stor turnering i Trondheim gikk Studentenens BK i gang med å planlegge en turneringshelg, og de fant ut det var viktig å legge opp til både seriøs turnering og sosiale avktiviteter. Det lyktes, turneringen(e) har blitt en tradisjon og får god påmelding, og et stort antall spillere kommer hvert år fra over alt i landet. Jeg er ikke helt sikker, men det er i alle fall over ti år de har arrangert Trondheim Cup nå, og en av inititivtakerne mente det er tolvte gangen i år.

Lørdag spilles det parturnering, og søndag spilles det lag. Før det, fredag kveld inviteres det til quiz-aften, og lørdag kveld er det festmiddag. Arrangementet har sin egen Facebook-gruppe (Trondheim Cup).

Her i bloggen vil jeg komme tilbake med resultater, forhåpentligvis bilder, og selvsagt spill fra helgens turneringer i Trondheim. for meg som befinner meg på andre siden av jordkloden må det innrømmes at hver gang Trondheim Cup arrangeres er en av tidspunktene i året hvor Erik Bye sin stemme kommer inn i hodet, syngende "Der skulle vi ha vøri kal" (Tømmerkojevise).

 

 

 

NM for klubblag: finalelagene er klare

Fristen for sjette og siste utslagsrunde i NM for klubblag er gått ut, og alle kampene er nå spilt. Her er resultatene i de syv kampene:

 

Vinerlagene er klare for lagfinalen sammen med arrangørklubbens lag (Båsmo BK). Finalen går av stabelen 10.13.mai. 

To klubber hadde med to lag i 6. runde. Topbridge BC var sikret ett finalelag da to av klubbens lag møttes, mens Sunndalsøra BK kunne fått med to lag i lagfinalen. Klubben kunne også blitt uten et eneste lag i finalen, så at 1.laget kom seg videre er vel greit nok:Og det laget blir ett av favorittlagene til gull. 

Dramaspill i Oslo

Her er et spill fra kampen mellom de to lagene fra Oslo hvor Topbridge 6 vant en overbevisende seier (71 IMP). 

 

Ekstrem fordeling med såkalt dobbeltilpasning begge veier. N/S kan vinne 6 kløver og Ø/V kan vinne 6 spar! Men det går galt om det spilles med en av de to andre ni-korts tilpasningene, hjerter (N/S) og ruter (Ø/V), siden motspillerne kan få stjelestikk. Her er hva som skjedde ved det ene bordet hvor min informant var tilstede, og som han sa: "Her var det vel flere av oss som gjorde litt rare ting?":

 

Johansen safet hjem elleve stikk selv om det var mulig å vinne ett doblet overstikk i 5 kløver. Ved det andre bordet var også kontrakten 5 kløver doblet, og der vant Wennevold-Helness tolv stikk for +950! Det ga 5 IMP til Topbridge 2, men spillet var kun et av noen få lyspunkt for det laget som måtte se seg kraftig slått av klubbkameratene sine. 

Forsjellig "timing" i Bergen

Her er en slem som det må sies er uheldig å gå bet i, og det finnes flere forskjellige spilleplaner som gir tolv stikk med det utspillet som kom ved begge bord. Litt forskjell i rekkefølgen kortene ble spilt (timingen) ble avgjørende.  

 

Dette var meldingsforløpet ved det bordet Bergen AKs Christian Bakke satt vest. N/S brukte kortfargeinvitter etter en slik høyning til 2 i major. 4 hjerter viste 0 eller 1 hjerter og 5 ruter 0 eller 3 Key Cards. Bakke syntes han hadde et vanskelig utspill mot 6 spar, og det minst attraktive ved siden av trumf fra knekten fjerde er kanskje ruter knekt som aktuelt ville vært det beste utspillet! Han spilte ut hjerter ess mot Stian Andersens 6 spar, og det samme utspillet fikk Thor Erik Hoftaniska mot 6 spar ved det andre bordet.

Andersen trumfet utspillet og spilte spar ess fulgt av spar til damen. Så to store ruter og en tredje runde av sorten. Vest stjal og fridde seg med sin siste trumf. Senere hadde Andersen flere sjanser. Ruteren kunne eventuelt kastes på hjerter konge og kløveren hadde gitt fire stikk. Selv om kløveren satt skjevt ville det gått bra om øst hadde hatt kløverlengden, for da ville han blitt skviset i minorfargene. Men da kløveren satt skjevt og det ikke var noen skvis ble det en trist bet, temmelig uheldig kan man si.

Hoftaniska "timet" det litt annerledes etter at han trumfet det utspilte hjerter ess. Han spilte liten spar til damen. Så tre ganger ruter mens det altså fortsatt var to trumf igjen hos nord. Hvis vest trumfer med spar knekt og frir seg med spar har spillefører fortsatt en trumf igjen hos nord (nieren) som kan brukes til å trumfe den siste ruteren, og kløvertaperen han har (pga. skjev sits i den fargen) kan kastes på hjerter konge. Vest valgte i stedet å kaste en hjerter i tredje ruterrunde. Hoftaniska stjal da en hjerter og spilte den siste ruteren sin i denne posisjonen hvor han har blitt en trumf kortere (!) enn motspilleren: 

Idet syd spiller sin siste ruter kan vest trumfe, men det blir det eneste stikket forsvaret får, spillefører kan ta ut trumfen idet han kommer inn, og resten står. Og hvis vest kaster kløver får spillefører for nords siste trumf og deretter tre kløverstikk, og vest får kun ett stikk i trumf til slutt. Spillet ga hele 14 IMP til Bergen AK og bidro til en solid seier over Lillehammer.

 

 

Det nærmer seg lagfinale

Fristen for 6.runde i NM for klubblag er gått ut, og resultatene tikker inn her.

Klubboppgjøret mellom Topbridge 4 og Topbridge 6 gikk i favør av TB 4, laget med Lasse Aaseng, Tom Johansen, Jan Mikkelsen og Jon-Egil Furunes. Kanskje en liten overraskelse selv om det selvsagt er et sterkt lag, for laget som ble slått ut er lag Helness (med Gunn, Fredrik og Tor Helness og Ida Wennevold). Undertegnede må innrømme at mitt tips gikk i favør av Helness-laget, men klubbkameratene var klart sterkest i denne kampen og vant med hele 71 IMPs margin!

Det blir litt "stille i fjøset" noen dager nå, dvs. ingen blogginnlegg før over helgen fordi undertegnede om litt (fredag formiddag) er på vei til Wellington for å spille i en bridgekongress. Den foregår over fire dager, til og med mandag. Men tilbake i Auckland mandag kveld er det på'an igjen. Da loves en fyldig omtale av 6.runden med noen morsomme spill, mer forhåndsomtale av den kommende lagfinalen, og det blir nok en "underholdningsvideo" også.

God helg! 

 

SPILL BRIDGE 2, leksjon 7 (m/opptak av leksjonen)

Nederst i dette innlegget finner du en link til et opptak av Leksjon 7 i bridgekurset Spill Bridge 2. Leksjonen foregikk onsdag kveld. Det er første gang vi forsøker dette med å legge ut et opptak av leksjonen. Dette er et rent opptak og er ikke redigert på noen måte. Så eventuelle feil og «småsurr» underveis i leksjonen er ikke tatt bort, men innholdet er i alle fall stort sett slik det er i manuskriptet for leksjonen (som dere også får tilsendt som sammendrag av leksjonen). Så videoen kan nok være nyttig for de som ønsker å se og høre leksjonen en gang til, eller for deltakere som kanskje ikke hadde anledning til å være tilstede onsdag kveld.

Hele leksjonen varte ca. en time. Leksjonens tema er motspill, men det er også en liten repetisjon av noe av det som ble gjennomgått i Leksjon 6.

Merk at i opptaket ser vi det som ble vist på skjermen min, mens det for de som fulgte leksjonen på opplæringsbordet (BBO) ble noen av eksemplene vist til deltakerne med kun en av spillernes hånd, den som hadde «problemet». Så hvis du ser denne videoen nå, husk å tenke på at ved bridgebordet ser vi ikke alle fire hendene. I noen av eksemplene er det derfor viktig å fokusere på den spilleren som har problemet.

Merk også at i de to første eksemplene som handlet om «unntak fra meldereglene), og om å kunne støtte med kun tre korts støtte, må det ikke glemmes at meldingene da (etter støttemeldingen) ikke nødvendigvis er slutt. I eksempel 1 (1 hjerteråpning og støtte til 2 hjerter med tre korts støtte) så ville/burde nok åpneren over makkerens støttemelding til 2 hjerter ha foreslått 3 grand med sine 19 hp og jevn hånd. Men i denne omgangen var det viktigste å se på vurderingen til den som skulle svare på åpningsmeldingen, og i eksempel 2 fokusere mest på åpnerens andre melding (støtte med kun tre korts støtte).

Vi håper det å kunne se gjennom dette opptaket kan være nyttig for noen, og om det skulle være noen spørsmål er det mulig å spørre meg eller en annen av bridgelærerne.

(Leksjonen starter 53 sekunder ut i videoen)

"Queen-play", "Jack-play"...og litt historie (m/video)

Denne ukens video inneholder litt om det såkalte «Queen-play» i motspill, eller å tilsynelatende umotivert bruke en honnør for å vise makkeren hvor «landet» ligger. Med andre ord om å hjelpe makker til å finne det riktige motspillet.

Videoen som varer vel 20 minutter (ca. 18 minutter med bridge samt litt musikk).

Det blir først litt historie, litt om hvordan bridgen har utvikla seg, og litt minner om hvordan det var da jeg var ung, uerfaren bridgespiller og om et par av mentorene jeg hadde i Trondheim (Martin Moxnes og Einar Asbjørn Brenne). Det andre spillet som fortelles er mer et showspill, en tøff spilleføring utført for mer enn 40 år siden av en av de nevnte mentorene.

 

Dombås BK - fadderturnering med artig premiestruktur

Vi får stadig rapporter om glimrende tiltak for bedring av rekrutteringen flere steder i landet. Noen av dem har blitt nevnt her i bloggen, men det er mange andre klubber og kretser som gjør en flott jobb for å holde liv i bridgen, for å rekruttere nye spillere. Kjempebra!

"Sånne turneringer behøves over alt i landet", sier en engasjert Jonny Larsson (styremedlem i Dombås BK). Han sikter til fadderturneringen Dombås BK nå har arrangert for andre år på rad. Under finner du et utdrag av brevet vi har fått fra Jonny Larsson om tiltaket deres.

 

Her er noe av det Larsson fortalte om fadderturneringen de har dratt i gang.

//

Høsten 2016 begynte jeg (Jonny Larsson), Vidar Ungersnæss og Siw Marita Rindhølen (formann) prate om at det skulle være moro å få til fadderturnering. Jo mer vi prata om det jo mer engasjerte ble vi.

Vi fant ut at første helga etter påske er et bra tidspunkt da den helga skjer det lite, og begynte å formulere innbydelse til klubbene i kretsen. Vi fant ut at startkontingenten skulle være så lav som mulig uten å gå med underskudd. Til premier tenkte vi på lokalprodusert mat, mye sånt i Lesja og Dovre kommune. En ringerunde ble møtt med velvilje hos alle. Det var alt fra spekemat, ost, øl samt strikkede (!) artikler. Alle ble imponerte over premiebordet vi fikk til.

Så fort den første turneringa (i 2017) var over begynte vi så smått å planlegge neste. I år fant vi ut at vi skulle premiere dårligste spill (!), og dessuten det jevneste resultatet (makkerparet som hadde flest gode summer og holdt en god standard). Jeg må innrømme at jeg og makker stakk av med premien for dårligste spill… Allerede i turneringens første spill meldte vi 3 grand i sonen og ble dobla. Vi fikk kun tre stikk!

Vi spiller en uhøytidelig singelturnering fredag kveld og parturnering lørdag før vi avslutter med lagspilling søndag. I år ble andre-, tredje- og fjerdeplassen i lag avgjort på siste spill for dagen.

I par var det fem bord i 2017 og syv bord i år. I lag deltok fem lag i 2017 og seks i år. Altså en økning som vi håper fortsetter til neste år.

Startkontingenten er som nevnt satt lavt, og Dombås Hotel tilbyr subsidierte priser på overnatting. Det er en sosial trivelig bridgehelg med mye latter, og alle er hjertelig velkomne på fadderturnering i 2019. Jonny Larrson (styrmedlem i Dombås BK)

//

NM finale for klubblag, og mye annet spennende i Mo i Rana!

Det nærmer seg finalen i NM for klubblag. Lagene som kommer seg gjennom nåløyet og får spille i finalen i Mo i Rana er snart klare, fristen for 6.runde er 15.april. Foruten at arrangørklubben Båsmo BK får med ett lag blir det som vanlig åtte lag totalt i finalen, og per i dag (10.4.18) er Flekkefjord BK og Norrønna BK kvalifisert. 

Finalen spilles i Kristi Himmelfartshelgen, 10.-13.mai, og det er altså Båsmo BK som er arrangør. I forbindelse med lagfinalen blir det en hel rekke spennende arrangement. Arrangørklubben i samarbeid med Mo BK legger virkelig opp til noen fantastiske bridgedager, og det vil være vel verdt å ta turen til Mo også for mange andre enn de som skal spille lagfinale!

Det blir foruten selve NM-arrangementet jubileumsturnering (arrangørklubben fyller 50 år), barne-, ungdoms og nybegynnerturnering. Dessuten vil det bli arrangert bridgelærerutdanning, kraftig subsidiert for deltakerne. Informasjon om dette kan du finne her hvor du også finner program og annen nyttig finformasjon. Hjemmesiden for selve NM-finalen er så godt som klar og blir å finne her. 

Kurt Ove Thomassen er en av initiativtakerne til en stor barne- og ungdomssatsing i Helgeland Bridgekrets. Det er en fin giv i norsk bridge når det gjelder rekruttering. Thomassen forteller at han, Elisabeth Solum og andre som driver med dette i deres krets er inspirert av alt som foregår andre steder landet. I en prat med han forleden forteller han litt om alt som planlegges nå i forbindelse med det skal skje i mai. Her er noe av det han fortalte:

//

K.O.T:

Hei! Jobbinga mot barna er et resultat av at NM-planene har fått utvikle seg. I forbindelse med finalen i NM klubber hadde vi planlagt lynkurs parallelt, slik at folk kunne få en smakebit for så å være tilskuere under NM, og med etterfølgende kurs rett etter NM. Jeg fra Båsmo BK og Elisabeth Solum fra Mo BK mente at vi burde tenke litt ut over dette, og syntes det var på tide med en satsning på barn og unge (det er da tross alt disse som er fremtiden) Vi må tilstå at vi absolutt er inspirert av det som skjer i Rogaland og Agder-fylkene, og vi ser ikke noe grunn til at vi ikke skal få til dette på Mo også. Det ble satt ned et rekrutteringsutvalg med representanter fra begge klubbene og det ble utarbeidet en plan for rekrutteringsarbeidet og startet et samarbeidsprosjekt med fokus på rekruttering av barn i grunnskolealder. Underveis har vi kommet til at vi ikke vil begrense oss til Mo i Rana, og vi har nå inntatt rollene som rekrutteringsansvarlige for hele Helgeland bridgekrets.

Vi har her planlagt at de aller fleste av elevene i 5-7. klasse på Helgeland skal gjennomgå lynkurs i bridge i løpet av 2018 og 19. De som gjennomgår kurset skal også få et tilbud om videre opplæring i sitt distrikt. Det hele krever masse ressurser, men det virker som om klubbmedlemmene rundt om kring er villige til å stille opp. Det gjøres også en stor innsats for å skaffe finansielle midler til prosjektet.

Når det gjelder NM-finalen for klubber, så vil det bli en slags minifestival med en rekke aktiviteter. Foruten selve NM-finalen vil det bli arrangert jubileumsturnering for Båsmo BK, Bridgelærerutdanning, lynkurs med to-påbygningssteg og nybegynnerturnering. Leverandøren av bridge+more vil være tilstede, slik at interesserte kan se hvordan systemet brukes i lagturnering med skjermer samt i den store jubileumsturneringa. Her kan man kombinere å være tilskuer til NM med å spille jubileumsturneringa på kveldene eller ta bridgelærerutdanning og spille litt selv i tillegg. Det legges opp til rimelige hotellpriser og mat og fine premier.

//

Det er bare en ting å si, synes jeg: KJEMPEFLOTT!

Her i bloggen vil vi selvsagt følge med på alt som skjer videre og rapportere etter hvert, selvsagt også fra selve lagfinalen når den spilles.

"Don't think twice"...eller bør du nettopp det? (m/video)

«Dont think twice», eller bør du alltid tenke deg om en gang til når spiller bridge?

De fleste bridgelærere og bridgetrenere vil vel si at man bør tenke seg om både en, to og tre ganger før en avgjørelse tas eller en plan legges. Det høres selvsagt fornuftig ut, men det er ikke sjelden sånn at «overtenking» gjør at vi roter oss bort også.

«Den første tanke vi har er ofte rett!» Det er noe mange bridgespillere sier etter at de har ombestemt seg og spilt på noe annet, eller ombestemt seg og ikke meldt det de tenkte på først, og det ville fungert best.

Men det er nok ikke alltid sånn.

Det er ofte det beste å tenke seg om en gang til, hvis du ikke vikler deg inn i endeløse tankerekker som ender med at du overbeviser deg selv om noe annet enn det du først tenkte på.

I dag forteller jeg i en video (ca. 20 minutter pluss litt musikk) et par spill fra påskebridgen i Auckland.

I det første ser det kanskje ut som om det er det samme hva du gjør, men ved å tenke seg om en ekstra gang kan kanskje den beste løsningen finnes. «Think twice!»

Det andre spillet handler om å velge sin første melding, og dreier seg mye om stil. Hvis du tror på noe med hensyn til meldestil, følg den nokså konsekvent, og ikke ombestem deg! «Don’t think twice»!