Eventyret som ikke tar slutt...

For lille New Zealand, laget med kanskje de dårligste forberedelsene av alle i Bemuda Bowl, ser det ikke ut til at den deilige drømmen skal ta slutt. Å kvalle inn til kvartfinale var enormt for oss, men så slå regjerende verdensmestere Nederland over 96 spill og gå til semifinale var nesten i overkant.

Sensasjon! The Bridge Blacks er i semifinalen. F.v. Michael Ware, GeO, Ashley Bach, Michael Whibley, Matt Brown og Michael Cornell

Leserne av denne bloggen får ha meg unnskyldt, men det blir litt korte artikler her nå disse hektiske og råspennende dagene i Lyon. Jeg lover å komme tilbake med noen interessante spill i neste uke. Nå er det semifinale og Frankrike som gjelder. Vi er underdogs i hver kamp, men virker å ha en enorm støtte omtrent fra hele verden. Alle liker når David slår Goliat!

All informasjon om resultater, bulletiner og sånn finner du på mesterskapssiden, her. Knock-out kampene blir selvsagt overført på BBO.

Samtidig som det tynnes ut i rekkene i Bermuda Bowl, Venice Cup og Seniors Bowl spilles VM Transnationals. Resultater fra den turneringen finner du også på mesterskapssiden.

VM TRANSNATIONALS STARTER

I dag (mandag) starter VM Transnationals med (slik det ser ut nå) 115 lag, 584 spillere fra 41 nasjoner. I Transnational er det ikke nasjonslag, så et lag kan ha spillere fra flere nasjoner. På startlisten finner vi kun to lag med norsk innslag: LAG GILLIS med Brogeland, Lindqvist og Sælensminde sammen med engelske Gillis. Et lag som kaller seg NORDEN skal spille med  Ann Birigitte Fossum og Gunn Helness, to danske spillere og en italiensk. Det ser ut til at også Tor Helness skal spille for det laget.

Dette mesterskapet fortsetter hele uken samtidig med at Bermuda Bowl, Venice Cup og Seniors Bowl skal avgjøres. 

UNGDOMS VM

Laget med Christian Bakke (VILLA FABBRICHE) ble nr. 3 i kvalifiseringen i Ungdoms VM for lag og skal i dag ut i kvartfinale.

Det norske laget i KIDS-klassen ble nr. 10 (av 26) i kvalifiseringen.

 

For et stress...

Det er nesten uvirkelig for undertegnede å spille kvartfinale i Bermuda Bowl. I dag møtte jeg i to sett på rad et av verdens beste par, Simon de Wijs og Bauke Muller. Det er tøft. Vi spilte svakt i første sett, men i andre sett fikk vi en haug med slemavgjørelser. Vi traff på 2 eller 3 av dem (av fire), og hadde ett par bra andre spill. Men på slutten av andre sett var jeg helt utslitt. Da spilte jeg ut mot en delkontrakt og visste ikke engang hva kontrakten var! Det ble et veldig pinlig spill (6 IMP ut), men sånn som det står nå, halve kampen ferdig, så er vi bare 10 IMP bak storfavorittene fra Nederland. Da er inkludert 6 IMPs straff som mine lagkamerater fikk for sen spilling i første sett.

PHEW... dette blir nervepirrende!

SVERIGE får det til...

Under VM i Lyon har Sverige gjort en formidabel innsats så langt. De kvalifiserte seg til kvartfinale i alle klassene, Bermuda Bowl (4.plass), Seniors Bowl (5.plass) og i dameklassen (Venice Cup) toppet svenskene kvaliken! 

Vi i Norge har vel i alle år regnet oss som ganske jevngode med Sverige i bridge og ikke sjelden slått dem i nordiske mesterskap. Men Norge har i mange år nå slitt med å kvalle til VM i det hele tatt, og vi har aldri klart det i dameklassen. Hva er det svenskene driver med for tiden som gjør at de ser ut til å ha fått et klart forsprang på norsk bridge internasjonalt? 

Ungdoms VM - lag: God norsk start!

I det åpne VM for ungdom spiller Christian Bakke på et transnasjonalt lag med Maximo Crusizio (Argentina), Guillermo Minutti (Uruguay) og Shivam Shah (England). Etter første spilledag i lagturneringen ligger deres lag på en sterk 2.plass. Laget heter VILLA FABBRICHE.

Resultatsiden finner du her. 


Norge U-16 trente før lagturneringen. Fra venstre Sofie, Marius, Christian Fredrik og Ida Marie

I KIDS klassen spiller Norge U-16 med Ida Marie Øberg, Marius Dalemark Austad, Christian Fredrik Johnsen og Sofie Grasholt Sjødal. Det fikk også en god start og ligger på en pen 4.plass etter tre kamper. 

Heldig?

Hvis man kan få lov å være litt "self-absorbed" en sjelden gang, er det vel i kveld, hvor undertegnede sammen med mitt lag fra New Zealand, against all odds sånn som det så ut med en spilledag igjen, klarte å kvalle til kvartfinalen i Bermuda Bowl.

De gikk akkurat veien for oss siste spilledag i kvaliken, og vi er - tro det eller ei (Monaco er ute) - i kvartfinalen!

En nøkkelmatch for oss var mot Italia i nest siste kamp, og de var også helt klart i den situasjon at de kunne kvalle.

  Italia Italia - New Zealand , viktig kamp mot slutten i RR.

Vi møtte en levende legende, Benito Garozzo - 90 år gammel. Det var nesten så jeg fikk frysninger (og egentlig ser han vel ikke 30 år eldre ut enn artikkelforfatteren?)

Say no more, we Kiwis are happy tonight!


 

LYON UPDATE - fredag

ÅPENT UNGDOMS VM

I parturneringen i Ungdoms VM ble Christian Bakke nr. 6 i finalen (14 par i A-finalen) sammen med sin egelske makker Shivam Shah. De var 1,9% fra bronseplassen. Det ble svensk seier i denne klassen ved Simon Ekenberg og Linus Dahlstrøm. 

Sofie Grasholt Sjødahl - Christian Fredrik Johnsen kjempet bra i KIDS-klassens finale og var ikke langt unna topp-10. Det ble til slutt 11.plass (26 par i finalen). Marius Dalemark Austad - Ida Marie Øberg spilte 53,55 % i B-finalen, og det holdt til 15.plass av 52. 

Det befinner seg en uvanlig stor delegasjon fra Kina som satser enormt på ungdomsbridge. I KIDs-finalen for par var 20 av 26 par fra Kina og de hadde med hele 50 par i den klassens kvalifisering! I lag er det visstnok 17 av 27 lag som består av kinesiske spillere i den klassen. Alle resultater og annen info fra Ungdoms-VM finner du her.

Bermuda Bowl - håpet som brast?

Mitt New Zealand måtte ha en bra dag mot tre knallsterke motstandere fredag. Det startet bra og håpet om kvarfinale voks da vi slo USA 2 i første kamp. Det så langt i fra håpløst ut. Men så fikk vi grisebank av velspillende, men også veldig heldige Frankrike som fikk en solid revansje etter at vi slo dem ut i Round of 16 i Polen i fjor. I dagens siste kamp tapte vi knepent for Monaco, og avstanden opp til topp-8 er nå antagelig litt for stor med bare tre kamper igjen å spille. Det er fortsatt et lite håp, men da må det scores voldsomt på lørdag.

Monaco med Helness-Helgemo på laget fikk altså litt pluss mot oss, og før det tapte de knepent mot India, men en storseier mot Guadeloupe i morgenkampen gjør at de er bare 4VP bak 8.plassen.

Resultater, bulletiner og annet fra VM finner du her.  

 

 

 

 

 

Bermuda Bowl: Blir det for hardt?

BERMUDA BOWL

Det kan kanskje se ut som det blir for tøft for mitt lag å kvalle til kvartfinalen. Det er dog seks kamper igjen i Round-Robin, og 13 VP opp til 8.plassen, så det er muligheter.

I går var vårt lag bra i første kamp da Sverige ble slått i morgenkampen, men så kom to kamper hvor vi var alt for unøyaktige, og det gjaldt alle tre parene. Det ble to strake tap. Selv var jeg helt utafor i et par spill i andre kamp, spesielt da jeg var så sint fordi vi ikke hadde meldt utgang at jeg helt glemte helt å spille den kontrakten jeg var i. Plutselig hadde jeg surret bort en delkontrakt, og det kostet 5-6 IMP, kostbart i jevne kamper. Vårt lag har igjen tre topplag i dag (fredag), litt mer overkommelig motstand i de tre siste kampene i morgen. Spillet vårt må løftes kraftig i dag om det skal være noen sjanse til å klare målet - kvartfinale.

Monaco er også litt i trøbbel. De ligger kun ett 1 VP foran oss, men har vel et noe lettere program de to siste kvalifiseringsdagene.

UNGDOMS VM

Sofie Grasholt Sjødal- Christian Fredrik Johnsen spilte godt også andre dag i parturneringen og scoret 54,17 % totalt, og det holdt til 16.plass i KIDS-klassens kvalifisering.

Marius Dalemark Austad -Ida Marie Øberg spilte også bra og kom litt over middels i kvalifiseringen med 50,71%.  

I juniorklassens kvalik ble Christian Bakke nr. 8 med sin engelske makker. 

 

LYON - OPPDATERING ONSDAG

Under ÅPENT UNGDOMS EM i Lyon var det onsdag første dag av to i par-kvalfiseringen, finalen spilles på fredag.

I juniorklassen (U-26) deltar 35 par, og norske Christian Bakke ligger på 4.plass sammen med Shivam Shah fra England.

I klassen "KIDS" scoret Sofie Grasholt Sjødal-Christian Fredrik Johnsen 55,05 % som holdt til 17.plass blant 78 par. Det er svært jevnt på plassene foran dem. Marius Dalemark Austad - Ida Marie Øberg spilte bitte litt under middels første dag. 

Mesterskapssiden for ungdsoms VM finner du her.

I BERMUDA BOWL fikk ikke mitt lag New Zealand helt den uttellingen vi håpet på i går, men en pen seier i siste kamp gjorde at vi ligger på 11.plass. Det er litt over 11 VP opp til 8.plass som etter Round Robin vil gi kvartfinale. Monaco med norsmennene Helness-Helgemo ligger på 9.plass kun litt over 3VP bak 8.plass.

Dagens hånd

Disse kortene fra runde 11 i Bermuda Bowl så ut til å ha vært gitt med bokserhansker (Syd giver, ingen i sonen):

Hva ville du åpnet med?

I kampen mellom Sverige og Monaco åpnet svenske Mikael Rimstedt med 4 grand, spørsmål etter spesifikke ess. Det tror jeg ikke er helt riktig bruk av konvensjonen, for hva har han tenkt å gjøre om makkeren viser spar ess? Han kan ikke godt melde 7 hjerter, for om spar ess er alt makkeren har er ikke 7 hjerter noen godt kontrakt. Merk at hvis makker har to eller tre små spar er det ikke sikkert du får mer enn de ni hjerterstikkene, utgang går bet på en helsvart dag! På den annen side kan det godt være en nedlegg storeslem, for eksempel om makkeren har A-Q i spar og ingenting annet står 7 hjerter med bare 20 hp til sammen!  Alternativt kan man åpne med 1 hjerter, det går aldri pass rundt når du selv har slike kort. Men hva oppnås med det? Å åpne så lavt gjør at motparten helt sikkert kommer med, og resten blir bingo. Det blir det kanskje uansett med slike kort, og å åpne med 4 hjerter virker også helt feil. Kortene er alt for spillesterke til det.    

Over svenskens 4 grand fikk han vite at makkeren hadde spar ess! Men så kom Zimmermann med fra vingen (øst) med 5 grand (typisk en tofarget hånd). Da Ø/V var med til 7 kløver over syds 6 hjerter tok syd sjansen på 7 hjerter. Makkeren la opp kun A-10-x i spar og ingenting annet. Sparen måtte tippes. Svensken spilte på at vest hadde damen da han trodde øst hadde en ekstrem minorhånd, men det var feil. Slik så hele spillet ut:


Siden Rimstedt bommet sparen ble det +50 til Monaco. Helness-Helgemo noterte +1310 i 6 hjerter doblet med ett overstikk (ikke så uvanlig resultat rundt omkring i salen), og det ga 16 IMP til Monaco. Sverige vant likevel kampen og leder Round Robin etter tolv runder. De blir for øvrig vår motstander i morgenkampen torsdag. 

Resultater for Bermuda Bowl, Venice Cup (damer) og Seniors Bowl finner du her. 

5th World Youth Open Championships

I dag startet det åpne verdensmesterskapet for ungdom. Det forgår i tiden 15.8 til 24.8 på samme sted hvor Bermuda Bowl, Venice Cup og Seniors Bowl spilles, i Lyon, Frankrike. I ingdomsmesterskapet blir det både par- og lagturnering. Dette er et såkalt åpent mesterskap, dvs. man kan spille med en spiller fra en annen nasjon.

I klassen "KIDS" deltar for Norge Sofie Grasholt Stjødahl - Christian Fredrik Johnsen og Marius Dalemark Austad - Ida Marie Øberg. I juniorklassen spiller Christian Bakke med Shivam Shah fra England.  

Vi kommer selvsagt tilbake til dette mesterskapet etter hvert som resultatene begynner å tikke inn.

Link til mesterskapssiden får du her.

 

UPS and DOWNS...

Mitt lag New Zealand var ganske høyt oppe etter gårdagen hvor det gikk bra mot gode motstandere. Etter første kamp i dag (tirsdag) som vi vant mot bunnlaget Guadeloupe var vi på 8.plass, akkurat der vi ønsker å være etter Round Robin (eller høyere) da det gir kvarfinaleplass. Men så ble det nedtur...

Først ble vi rundspilt av et meget velspillende India. Det laget kan være sånn selv om de normalt ligger rundt middels eller noe under, og vi møtte definitivt på feil tidspunkt. I tillegg spilte vi ikke bra selv. Så virket det som vi skulle få juling mot Sør-Afrika også, men heldigvis ordnet det seg en del mot slutten. En liten seier gjorde at vi i alle fall ikke er hektet av.  

Monaco med Helness og Helgemo har vunnet sine kamper i dag, men ikke med så mye i de to første mot Mexico og Sør Afrika. Så slo de Taiwan ganske klart i siste kamp for dagen.

Etter det ligger fortsatt de to "norske" lagene ganske brukbart an:

Monaco som nr. 11 bare 3VP bak 8.plassen og New Zealand nr. 13 med 4VP mindre enn Monaco.

Det er spilt bare ni kamper...dette kan bli spennende, men det er altså ikke før etter to kamper i morgen at vi er halvveis i Round Robin!  

Alle resultatene og annen informasjon fra VM finner du her.

Her er et instruktivt spill fra en av kampene i VM:


De fleste var i delkontrakt i hjerter, men noen var i 4 hjerter spilt av øst. La oss si du får kløver10 og vinner med esset. Nord legger kongen. Du tar vel tre runder ruter og kaster en spar så du slipper å risikere to spartapere. Så trumfnieren? Noen gjorde det og lot en seile, og den stod. Hva nå? Fornøyd spilte de nok en hjerter, men da var det for seint. Slik så hele spillet ut:


Selvsagt burde nord etter den beskrevne starten stukket opp med trumfesset i første runde, tatt av seg kløverhonnøren sin og spilt spar til makkerens ess. Da får han kløver derfra og kan trumfe med damen - en bet. Å legge lavt i trumf fra nord var en feil. Og da spillefører vant første hjerterrunde kunne han gjort det hos øst og spilt spar! Da står 4 hjerter.

Det er et slags Scissors Coup (kutte, eller om du vil klippe bort) overgangene mellom nord og syd. Da kan de ikke få til det kløverspillet hvor nord får for trumfet over vest med hjerter dame fordi kløveren fortsatt er blokkert, og syd har ikke flere inntak.

 

 

Bridge VM: Evig "ung"?

I bridge VM i Lyon har Italia et morsomt lag med ungt og gammelt. Den gamle mester Benito Garozzo er med, antagelig en gest fra det italienske bridgeforbundet til den levende legenden nå som Italia er i ferd med å bygge opp et nytt lag. Men Garozzo er nok ikke fremtiden for Italias bridgelandslag, så det blir nok en engangsforeteelse.

Garozzo har så mange medaljer og titler i bridge at han antagelig har kommet ut av tellingen selv. I neste måned fyller han 90 år, men er "still going strong".

Benito Garozzo - den mest meritterte spilleren i VM - og den eldste!

Kveldskampen i går var på papiret en storkamp mellom Italia og Monaco. Dessverre spilte ikke Monaco med Helness-Helgemo i den kampen, og da er Monacos lag i denne turneringen ganske ordinært. Italia tok umiddelbart kommandoen og ledet stort underveis i kampen, men Monaco fikk inn noen IMP mot slutten. Likevel vant Italia med 42-23.

Her er et spill fra kveldskampen hvor det ble interessante avgjørelser i flere kamper.


Garozzo klinket til med 4 hjerter. Over østs dobling synes jeg Allavenas 4 spar er for forsiktig. Slem var opplagt, og ressursene Ø/V har er så gode at det kan være fristende å tenke på storeslem. Men etter en sånn sperreåpning må man vel være fornøyd med å finne slem.

Ved det andre bordet meldte Italias Manno 5 grand i samme situasjon, over østs dobling. Det betyr at han tror det er flere steder som kan være sluttkontrakten. Da nord stampet i 6 hjerter og det gikk pass, pass tilbake til Manno sa han 6 spar. Spilleføringen var en formalitet, tolv stikk og 13 IMP til Italia.

I New Zealands kamp åpnet også syd med 4 hjerter. Unge Matt Brown doblet som vest, en aggressiv melding! Nå hadde Whibley (øst) litt problemer med å unngå storeslem hvor det er umulig å unngå den "dype" rutertaperen. Men han besinnet seg, og de endte i 6 spar, +1430. Ved det andre bordet stampet Cornell-Bach som N/S i 7 hjerter over 6 spar, og det kostet 1100, 8 IMP til New Zealand.  

VM: Plutselig moro

Etter en litt mager start mot knalltøff motstand (Nederland og USA) i går måtte vi (New Zealand) møte enda to medaljekandidater i mandagens to første runder, Tyskland og Bulgaria. Vi håpet vel på et par jevne kamper, men plutselig var det moro å spille bridge igjen! Tyskerne ble slått i en jevn kamp, og mot Bulgaria gikk det enda bedre, seier med 17.59-2,41! Dermed er NZ på middels etter fem kamper, på plassen bak Monaco. Det er langt igjen, mye kan skje både positivt og negativt.

Mot Bulgaria var denne utgangen spennende å spille (Runde 5, spill 5):


Vest hadde vært inne med 3 hjerter før nord (etter 1 kløveråpning) ble spillefører i 5 kløver. Det var irriterende å se at 3 grand kan vinnes om vest ikke har inntak til hjerteren sin i kløver.

Hjerter kom ut til esset. Så over til syd i ruter og kløver opp mot kongen. Vest fulgte med tieren og kongen ble tatt med esset av øst. Han spilte hjerter som ble stjålet. Det var bare å lukke igjen øynene å spille spar knekt, kongen måtte sitte i saks. Vest dekket, og inne på spar ess fulgte kløver mot bordets gjenværende J-9-7-x i trumf. Finesse? Ja, det må være riktig. Vest har nok enten Q-10 dobbel fra start, eller tieren singel. Finessen holdt, og det ble bare to kløvertapere. (Vest hadde altså kløver 10 singel og øst A-Q-8 6)

I et maretitt ville du kanskje ha møtt en virkelig luring på vests plass som hadde fulgt på med tieren fra 10-8 dobbel! Men slik var det altså ikke...

 

NM for MIXLAG

Laget som kalte seg LIGGEUNDERLAGET ledet etter to tredeler av NM FOR MIXLAG, men de måtte til slutt se seg forbigått av lag ANNE LILL (I)DA. Gulllaget består av Eskil Monrad Hagen, Anne-Lill Hellemann, Odin Svendsen, Ida Wennevold og Jon Egil Furunes. Resultatene i denne turneringen finner du her.

Dermed er Bridgefestivalen over for denne gang og vi får de neste par ukene følge med hva som foregår i VM som spilles i LYON.

VM I LYON

Det ble en tøff start for de to "norske" lagene i Bermuda Bowl, Monaco og New Zealand. Monaco (med Helness-Helgemo) tapte klart for USA 1 i første kamp, men fikk endel poeng i de to neste kampene og ligger litt under middels. New Zealand som jeg spiller på fikk som ventet en estra tøff start med gullfavorittene Nederland i første kamp og USA 1 i andre. Mot Nederland ble det bank å få. USA 1 derimot spilte ganske svakt, faktisk, og vi hadde overtaket lenge. Mot slutten ble det jevnt, og da Weinstein-Levin i siste spill meldte 3 grand var de heldige, synes jeg. Vi hadde meldt og støttet spar, men de prøvde likevel 3 grand med kun en sparstopper. De to første sparrundene ble lasjert, og da han med kun trekorts spar hadde begge de to essene spillefører måtte innom ble det bare to motspillstikk i spar og to ess til forsvaret, han med to godspilte sparstikk satt og så ned på dem uten særlig glede resten av spillet. Dermed tapte New Zealand 10 IMP på spillet i stedet for å vinne 7 om ett av essene bytter plass. Det førte til at USA 1 var foran for første gang i kampen og vant den med 9 IMP. New Zealand vant knepent i tredje kamp mot Indonesia og ligger 9 under middels etter første dag.  

Resultater og annen info fra VM finner du her.

   

VM starter i morgen!

I Lyon, Frankrike starter i morgen årets VM. Det er fire turneringer, Bermuda Bowl, Venice Cup og Seniors Bowl samt World Transnationals som spilles den andre uken. Så etter en uke blir det en god del nordmenn på plass for å spille Transnationals.  

I VM-turneringene for nasjonslag som starter i morgen deltar tre nordmenn, Tor Helness, Geir Helgemo og undertegnede. De to førstnevnte spiller som kjent for Monaco som er et av favorittlagene, selv om laget kanskje er noe svekket fra tidligere. Mine personlige favoritter til gull i Bermuda Bowl blir hjemmelaget Frankrike, Nederland og USA. Men turneringen virker litt mer åpent enn det bruker å være.

Mitt eget lag New Zealand blir i beste fall en outsider til å kvalle til kvartfinalen (kun de åtte beste går videre etter Round Robin). Vi greide oss godt i fjor i Bridgeolympiaden (tapte i kvartfinalen), men laget sliter som vanlig med dårlige forberedelser (lite matching) som selvsagt skyldes de geografiske forhold. Vi gleder oss likevel enormt til å få spille mot de store gutta selv om starten av turneringen kan bli i overkant tøff for oss med Nederland og USA 1 som de to første motstanderne. Monaco møter i første kamp USA 1, kanskje dere største rival. 

Åpningssermonien er i kveld.

Link til informasjon om deltakere, resultater, fortløpende oppdatering osv. finner du her.

Det blir flere kamper overført på BBO fra hver runde, og spillingen starter søndag kl. 11.00.

 

Bogen tok mix-gull

Anne Irene og Håkon Bogen (Mo BK) hadde en god ledelse før siste sesjon i NM for mix-par, men det ble veldig jevnt da målstreken neærmet seg. De tok seieren med kun 23,7 poengs margin (en topp ga +84) foran Erik Eliassen - Hilde Bjørlo (Stavanger BK/Statoil). Bronse gikk til Siv Thoresen - Sam Inge Høyland (Ski BK/Topbridge).

Resultatene finner du her.

Glade mixmasters etter seieren i NM

I PATTON gikk seieren til laget som ledet etter første dag, lag "VET IKKE", som bestod av Frode Tveito, Øystein Meling, Daniel Bjørgo og Atle Seim.

Resultatlisten i Patton finner du her. 

 

I dag starter NM for mix-lag samt at det arrangeres diverse sideturneringer. Festivalen avsluttes i morgen.   

 

Bogen- Bogen fører i mixen

Med en sesjon igjen å spille har Anne Irene Bogen og Håkon Bogen fått opp en ledelse på 235 poeng til nr. 2, Tina Ovenstad - Haldor Sunde med Åse Langeland - Lar Arthur Johansen ikke langt bak dem igjen på 3.plass. Bak de tre første kommer imidlertid et helt kobbel som vil være med å kjempe hardt om medaljer, og med såpass mange spill igjen kan selvsagt en av de parene også med en god siste sesjon kjempe om gull. Den komplette resultatlisten etter to sesjoner finner du her.  

Hvordan ville du og din makker meldt disse kortene fra formiddagens mix-par (Ø/ingen, og Ø/V passer hele tiden)?

Det er ingen tvil om at 6 spar er korrekt - i teorien. Der er det bare å kaste to kløver på hjerter, og det spilles for overstikk ved å ta ruterfinessen. I 6 grand er det farlig med kløver ut (som kom der nord var spillefører), for ruterfinessen må tas for å komme til tolv stikk. Ryker den blir det bet! Dessuten er det kun tolv stikk i grand om kongen sitter fjerde eller mer i saks, og da er det fortsatt tretten i grand.

Siden det var parturnering satset en god del par på 6 grand, og de fikk betalt for satsingen da vest hadde ruter konge dobbel. Å notere +1470 ga +73 av 84 oppnåelige. 

Toppen på dette spillet gikk til Margot S. Alfheim - Magne Eide som noterte +2210 i 7 spar. Lederparet fikk +31 for 6 spar med tretten stikk.  

 

Langeland-Johansen leder mix-par

Åse Langeland og Lars Arthur Johansen fikk opp en bra ledelse (127 poeng) etter den første av tre sesjoner i NM for mix-par. Bak dem følger Ann Iren og Håkon Bogen og et kobbel av par som ligger like bak dem igjen. Det kan bli en spennende dag i morgen før mix-mestrene kåres og medaljer skal deles ut. Hele 170 par deltar.

I Patton deltar 21 lag, og et lag vet kanskje ikke helt om det er bra å lede på nåværende tidspunkt...for det er laget som har valgt seg navnet VET IKKE. Det består av Tveito, Meling, Bjørgo og Seim. Den turneringen avsluttes også i morgen kveld, samtidig som mix-par avgjøres. 

Vi tar med et spill fra mixen.


Hvordan liker du utsiktene for slem med disse N/S kortene hvis du bare kikker på N/S sine kort?

Lilleslem i kløver er faktisk veldig bra hvis den blir spilt av syd. Da er ruteren beskyttet, og det blir ofte tolv enkle stikk hvis dobbelfinessen i hjerter fungerer (enten kongen eller knekten hos vest). I hjerterkontrakt spilt av nord er slem mye mer sårbart, for da kan ruterutspill sette press på spillefører, og da går som regel slemmen bet om ruter konge sitter hos vest. Slik det satt står både 6 kløver og 6 hjerter, uansett hvem som er spillefører (hjerteren må spilles riktig). 

Leif Helland - Bente Fjelbærg (Hinna/Klepp) noterte seg for ren topp på spillet for +1430 i 6 hjerter.   

Lise Aasland - Harry Arne Vågen (Skien/Kragerø) var det eneste paret som meldte og vant 6 kløver, så +1370 ga nest topp. Resten var i utgang. 

Meldaljevinnere i parmesterskapene

Disse tok medalje i de tre parmesterskapene som ble avsluttet torsdag ettermiddag:


NM Monrad Par:

Gull: Arild Årmot - Finn Brentebråten (Lunde/Hen)

Sølv: Vidar Smith - Sigurd Evjen (Vikersund)

Bronse: Geir Brekka - Øyvind Saur (Kristiansand/Vikersund) 



NM for par, damer:

Gull: Ingunn Uran - Mariann W. Grude (Nittedal/Sømna)

Sølv: Maja Rom Anjer - Pernille Lindaas (Topbridge/Fløde) 

Bronse: Tonje Brogeland - Åse Langeland (Flekkefjord/Stavanger) 

(Mellom 2. og 3.plass var marginen 1 poeng!) 

 

NM for veteraner:

Gull: Jan Arne Rasmussen - Asbjørn Bjellånes (Haga BK)

Sølv: Roald Mæsel - Helge Mæsel (Kristiansand/Farsund)

Bronse: Kai Jørstad - Bjørn Fjellstad (Skien)

 

Alle resultater og spillstensiler finner du her. 



Etter pausen blir det første sesjon i Patton og Mix-par.

 

 

Årmot-Brentebråten fører i NM Monrad Par

Arild Årmot og Finn Brentebråten fikk opp en ledelse på litt over 100 poeng i NM Monrad Par etter to sesjoner (av tre). Mange gode par ligger på skuddhold, og undertegnede tror kanskje Tom Johansen-Terje Lie som ligger på 2.plass blir lederparets hardeste utfordrer utover dagen. Vidar Smith-Sigurd Evjen ligger på 3.plass.

I NM Damepar leder Maja Rom Ajer-Pernille Lindaas foran Tonje Brogeland-Åse Langeland. Ingunn Uran-Mariann Grude er på 3.plass like bak.

I veteranmesterskapet er det Jan Arne Rasmussen-Asbjørn Bjellånes som leder. Brødrene Roald og Helge Mæsel er på 2.plass så langt, og på 3.plass ligger Kaj Jørstad-Bjørn Fjellstad. 

 

Idet parturneringene er ferdigspilt er det starter i ettermiddag NM for mixpar og Patton.

er I dag er det reisedag for undertegnede, Lyon neste. Der starter Bermuda Bowl, Venice Cup og Seniors Bowl i helgen. Etter en ukes spilling blir sluttspill i hovedturneringene og VM Transnationals Teams. Det er meldt at det kommer en god del nordmenn til Frankrike.

Selv det pga. reising kanskje blir litt vanskelig å oppdatere her i bloggen utover dagen kommer det nok en postering i kveld, og det er dessuten greit å følge resultatene som oppdateres fortløpende. Link til resultater for de forskjellige turneringene finner du her.